קופות גמל
פעולות אפשריות
להלן מגוון פעולות אפשריות לבחירתכם
הצטרפות דיגיטלית
הצטרפות דיגיטלית לקופת גמלמעבר בין מסלולים
עמית רשאי להעביר כספים ממסלול למסלול או לחלק את כספי הקופה בין מספר מסלולים.קופות גמל אלו, מורכבות מרכיב תגמולים ורכיב פיצויים או רכיב תגמולים בלבד במקרה של עצמאים.
עבור שכירים, ההפקדה החודשית לקופת הגמל נעשית על ידי המעסיק כאשר ההפקדה לרכיב תגמולי מעסיק ורכיב הפיצויים מבוצעת על חשבון המעסיק ואילו רכיב ההפקדה עבור תגמולי עובד, ינוכה משכר העובד.
עובדים עצמאים, מפקידים בעצמם את מלוא ההפקדה לרכיב תגמולים בלבד.
הכספים המופקדים בחיסכון, מושקעים על ידי מנהלי ההשקעה של אנליסט בשוק ההון במטרה להשיג תשואות שיגדילו את החיסכון ומכאן גם את הקצבה החודשית הצפויה בגיל פרישה. אנליסט מציעה מגוון רחב של מסלולי השקעה בעלי רמות סיכון משתנות המתאימות לכל מגוון החוסכים, גילם והעדפות הסיכון. בכל שלב ניתן לעבור ממסלול השקעה אחד לאחר מבלי שהדבר ייחשב אירוע מס וללא תשלום קנסות.
קופות גמל – המסלולים שלנו
-
נכסי המסלול יהיו חשופים למניות בארץ ובחו"ל, בשיעור חשיפה שלא יפחת מ-75% ולא יעלה על 120% מנכסי המסלול.
(מ.ה 814) -
נכסי המסלול יהיו חשופים למניות בארץ ובחו"ל, בשיעור חשיפה שלא יפחת מ-75% ולא יעלה על 120% חשיפה לנכסים כאמור תושג באמצעות השקעה בנכסים סחירים בלבד.
(מ.ה 817) -
נכסי המסלול יהיו חשופים לנכסים הבאים בארץ ובחו"ל: פיקדונות, אג"ח סחירות ושאינן סחירות לרבות אג"ח הכוללות רכיב המרה, וני"ע מסחריים, שהנפיקו תאגידים או ממשלות, הלוואות שאינן סחירות שהועמדו לתאגידים ולפרטיים, קרנות השקעה וקרנות סל אשר מירב נכסיהן מושקעים באפיקי חוב, בשיעור חשיפה שלא יפחת מ-75% ולא יעלה על 120% מנכסי המסלול.
(מ.ה 813) -
נכסי המסלול יהיו חשופים לנכסים הבאים אשר אינם צמודים ואינם חשופים לסיכוני מטבע (פרט למטבע השקל החדש): פיקדונות שקליים, מלוות ממשלתיות נקובות בש"ח, הלוואות שקליות ואג"ח שקליות (סחירות ושאינן סחירות), בשיעור שלא יפחת מ-75% ולא יעלה על 120% מנכסי המסלול.
(מ.ה 815) -
נכסי המסלול יהיו חשופים לתמהיל של מניות, אג"ח קונצרני ואג"ח ממשלתי, בארץ ובחו"ל, בשיעור חשיפה שלא יפחת מ-75% ולא יעלה על 120% מנכסי המסלול.
(מ.ה 818) -
נכסי המסלול יהיו חשופים לאג"ח של ממשלות בדירוג של מדינת חוץ מאושרת כהגדרתה בתקנות כללי השקעה, בשיעור חשיפה שלא יפחת מ-75% ולא יעלה על 120% מנכסי המסלול.
(מ.ה 1412) -
נכסי העמיתים יהיו חשופים לנכסים שונים בכפוף להוראות הדין. הנכסים יושקעו על פי שיקול דעתה של ועדת ההשקעות, בהתחשב, בין היתר, בגילאי העמיתים בכל מסלול.
(מ.ה 9730) -
נכסי העמיתים יהיו חשופים לנכסים שונים בכפוף להוראות הדין. הנכסים יושקעו על פי שיקול דעתה של ועדת ההשקעות, בהתחשב, בין היתר, בגילאי העמיתים בכל מסלול.
(מ.ה 9731) -
נכסי העמיתים יהיו חשופים לנכסים שונים בכפוף להוראות הדין. הנכסים יושקעו על פי שיקול דעתה של ועדת ההשקעות, בהתחשב, בין היתר, בגילאי העמיתים בכל מסלול.
(מ.ה 9732) -
נכסי המסלול, יעקבו באמצעות מכשירים עוקבי מדד ונגזרים (לרבות חוזים עתידיים, אופציות וכתבי אופציות) ובשיעור חשיפה שלא יעלה על 100% מנכסי המסלול, אחר מדד 500 S&P.
(מ.ה 13855) -
נכסי המסלול יעקבו באמצעות מכשירים עוקבי מדד ובשיעור שלא יפחת מ-75% ולא יעלה על 100%, אחר מדדי מניות או מדדי אג"ח קונצרני או מדדי אג"ח ממשלות, או שילוב ביניהם, ולכל הפחות אחר שלושה מדדים כאמור שאינם דומים. שיעור המעקב אחר כל אחד משלושת המדדים, ששיעורם מסך נכסי המסלול הוא הגדול ביותר, לא יפחת מ-10% ולא יעלה על 50% מנכסי המסלול.
(מ.ה 14279) -
נכסי המסלול, יעקבו באמצעות מכשירים עוקבי מדד ובשיעור שלא יפחת מ-75% ולא יעלה על 100%, אחר מדדי מניות ולכל הפחות בשלושה מדדים כאמור שאינם דומים. שיעור המעקב אחר כל אחד משלושת המדדים, ששיעורם מסך נכסי המסלול הוא הגדול ביותר, לא יפחת מ-10% ולא יעלה על 50% מנכסי המסלול.
(מ.ה 15310)
קופות גמל – מסלולים שמוזגו
-
נכסי המסלול יהיו חשופים לנכסים שהונפקו בישראל לרבות מניות, אג"ח סחיר ולא סחיר, הלוואות ועוד, בשיעור חשיפה שלא יפחת מ-75% ולא יעלה על 120% מנכסי המסלול.
(מ.ה 811) -
נכסי המסלול יהיו חשופים לאגרות חוב בשיעור חשיפה שלא יפחת מ-75% ולא יעלה על 120% מנכסי המסלול. חשיפה למניות תהיה בשיעור שלא יעלה על 10% מנכסי המסלול.
(מ.ה 8128) -
נכסי המסלול יהיו חשופים לתמהיל של מניות, אג"ח קונצרני ואג"ח ממשלתי, בארץ ובחו"ל, בשיעור חשיפה שלא יפחת מ-75% ולא יעלה על 120% מנכסי המסלול. חשיפה לנכסים כאמור תושג באמצעות השקעה בנכסים סחירים בלבד. ההשקעה עשויה להתבצע הן במישרין (בנכסי בסיס) והן באמצעות השקעה בנגזרים, בקרנות סל ובקרנות נאמנות.
יתרת הנכסים תושקע במזומנים ובפיקדונות שהופקדו לתקופה שאינה עולה על 3 חודשים ממועד הפקדתם.
השקעה במסלול זה עשויה להיות חשופה לסיכוני מטבע.
(מ.ה 14280)
שאלות ותשובות
-
קופת גמל לחיסכון היא מוצר חיסכון פנסיוני לכל אדם, לרבות לעובדים עצמאים ושכירים, המזכה את החוסכים בו בהטבות מס שונות(1). מאז 2008, הכספים המופקדים לקופת גמל לחיסכון מיועדים לקצבה. אולם, בתנאים מסוימים שקבועים בדין, רשאי העמית למשוך את הכספים באופן הוני או להוון את הקצבה.
ההפקדות לקופת גמל לחיסכון במעמד עצמאי מתבצעות על ידי החוסך באופן ישיר, בעוד שההפקדות לקופה במעמד שכיר עבור עובדים שכירים מתבצעות על ידי המעסיק, חלקן על חשבון המעסיק וחלקן כחלק משכר העובד. שכירים יכולים לפתוח קופת גמל גם באופן עצמאי ולהפקיד אליה כספים מעבר להפקדות המעסיק.
קופת גמל לחיסכון היא סוג של קופת גמל. ישנם עוד מוצרי חיסכון שהם קופת גמל ולהם מאפיינים שונים מקופת גמל לחיסכון – בהם קרן השתלמות, קופת גמל להשקעה וחיסכון לכל ילד. קופות הגמל לחיסכון הן המשך לקופות הגמל לתגמולים, שכללי המשיכה בהם שונים (הפקדות עד לשנת 2008 הופקדו לקופות גמל לתגמולים, בעוד הפקדות החל מ- 2008 מופקדות לקופות גמל לחיסכון). בקופת גמל במעמד עצמאי שבה יש הפקדות של העמית בלבד מלפני 2008, יכול עמית עצמאי למשוך את הכספים לאחר 15 שנה. אם מדובר בעמית שכיר בקופת הגמל, ניתן למשוך את כספי התגמולים בגיל 60. -
קופת גמל מתאימה לכלל הציבור שמעוניינים לחסוך לגיל הפרישה, לרבות עצמאים ושכירים המעוניינים – ואף נדרשים על-פי חוק – להפקיד לחיסכון פנסיוני. בנוסף, היא מתאימה לשכירים שמעוניינים לפתוח קופת גמל לחיסכון ולהפקיד לה כספים באופן עצמאי, מעבר להפקדות המעסיק, על מנת לנצל את מלוא הטבות המס.
-
כל אדם יכול להצטרף לקופת גמל לחיסכון, בין אם הוא שכיר או עצמאי.
-
באנליסט ניתן לבחור בין מגוון מסלולי השקעה בקופת גמל למטרות חיסכון: אנליסט גמל אשראי ואג"ח, אנליסט גמל מניות, אנליסט גמל כספי (שקלי), אנליסט גמל מניות סחיר, אנליסט גמל משולב סחיר, אנליסט גמל אג"ח ממשלות, אנליסט גמל לבני 50 ומטה, אנליסט גמל לבני 50-60, אנליסט גמל לבני 60 ומעלה, אנליסט גמל עוקב מדד s&p500, אנליסט גמל עוקב מדדים גמיש ואנליסט גמל עוקב מדדי מניות.
-
החוק קובע מהן ההפרשות המינימליות לחיסכון פנסיוני לשכירים ולעצמאים, כשיעור מהשכר.
בקרב שכירים (מגיל 21 לגברים ומגיל 20 לנשים), המעסיק נדרש להפקיד 18.5% מהשכר, לפי החלוקה הבאה: 6% מהשכר על חשבון העובד, 6.5% על חשבון המעסיק לרכיב תגמולים ועוד 6% על חשבון המעסיק לרכיב פיצויים. לעובד עומדת הזכות להגדיל את החלק המופרש משכרו ל-7% והמעסיק יכול להגדיל את החלק המופרש לתגמולים ל-7.5% ואת החלק המופרש לפיצויים עד 8.33% (עד לתקרה).
עצמאים יכולים להפקיד עד 16.5% מההכנסה החודשית (עד לתקרה) וליהנות מהטבת מס בדרך של ניכוי מס או זיכוי מס, לפי הפירוט הבא: על הכנסה שנתית שלא עולה על מחצית מהשכר הממוצע במשק יפקיד עצמאי 4.45% מהכנסתו. מרף זה ועד להכנסה בגובה השכר השנתי הממוצע במשק יפקיד 12.55% מההכנסה. ניתן, אך לא חובה, להפקיד סכומים גבוהים יותר. שיעורי ההפקדה מתייחסים להכנסה לאחר הניכויים המותרים ולפני הניכויים בגין הפקדות לקרן השתלמות ולביטוח פנסיוני. בסה"כ, עצמאים יכולים להפקיד עד 16.5% מההכנסה החודשית (עד לתקרה) וליהנות מהטבת מס בדרך של ניכוי מס או זיכוי מס. -
מנגנון הטבות המס על הפקדות לקופות גמל הוא מורכב יחסית. לפני שנפרט, כמה הגדרות שחשוב להכיר:
- זיכוי מס: החזר כספי על מס שנגבה.
- ניכוי מס: הפחתת הסכום המופקד מהמשכורת החייבת במס.
- משכורת מבוטחת: המשכורת שבגינה המעסיק מפקיד כספים לחיסכון פנסיוני.
- משכורת לא מבוטחת: רכיבי שכר שהמעסיק לא מפריש בגינם בדרך כלל כספים לחיסכון פנסיוני – למשל תשלום על שעות נוספות, בונוסים וכדומה.
- שכיר שהוא עמית מוטב: שכיר שהפקדותיו לקופת גמל הן 16% לפחות מהשכר הממוצע במשק.
- שכיר שאינו עמית מוטב: שכיר שהפקדותיו לקופת גמל נמוכות מ-16% מהשכר הממוצע במשק.
הכנסה שנתית מזכה: ההכנסה ברוטו של עצמאים, שממנה נגזר המס.
הסכומים להלן מעודכנים לשנת 2024:
- שכירים (מוטבים או לא מוטבים) נהנים מזיכוי של 35% במס הכנסה על הפקדה של עד 7% מהמשכורת המבוטחת ועד לתקרת משכורת מבוטחת של 9,700 שקל בחודש. נכון ל-2024, תקרת ההפקדה המזכה בזיכוי מס היא 679 שקל והיא עשויה להניב להם זיכוי מס של 2,851 שקל לשנה.
- שכירים (מוטבים או לא מוטבים) יכולים ליהנות מזיכוי מס נוסף של 35% אם יפקידו באופן עצמאי (לא דרך המעסיק) עד 5% מהמשכורת הלא-מבוטחת ועד לתקרת משכורת לא-מבוטחת של 9,700 שקל. נכון ל-2024, מדובר בהפקדה נוספת של עד 485 שקל בחודש, שעשויה להניב להם זיכוי מס של עד ב2,037 שקל בשנה.
- שכירים (מוטבים או לא מוטבים) שיבצעו הפקדות עצמאיות מהמשכורת הלא מבוטחת שלהם ייהנו גם מהטבת ניכוי מס: עמיתים מוטבים שהמשכורת המבוטחת שלהם היא עד 24,250 שקל לחודש ויפקידו עד 11% מהמשכורת הלא-מבוטחת ועד לתקרת משכורת לא מבוטחת של 9,700 שקל, ייהנו מניכוי מס של 11% – כלומר, הסכום יופחת מההכנסה החייבת במס שלהם. הסכום המרבי שניתן להפקיד באופן זה וליהנות מניכוי מס הוא 1,067 שקל.
- שכירים שהם עמיתים לא-מוטבים זכאים לניכוי מס של 5% מהמשכורת הלא-מבוטחת, עד לתקרת משכורת לא-מבוטחת של 9,700שקל. במלים אחרות, הניכוי המקסימלי לשכירים לא מוטבים הוא 485 שקל לחודש (5% מ-9,700שקל).
- עצמאים שהכנסתה המזכה שלהם היא עד 164,400 שקל בשנה, יכולים להפקיד עד 16.5% מההכנסה השנתית המזכה וליהנות מזיכוי מס על הפקדה של 5.5% ומניכוי מס על הפקדה של 11%. גובה הזיכוי ממס הוא 35% וגובה הטבת הניכוי משתנה בהתאם לשיעור המס השולי שחל על העובד העצמאי.
- עצמאים שההכנסה המזכה שלהם גבוהה מ-164,400 שקל בשנה הם "עמית מוטב" וזכאים להטבות מס גבוהות יותר, עד לתקרת הכנסה שנקבעה. סכום ההפקדה המינימלי לעמית מוטב הוא 24,069 שקל בשנה (מהם 19,206 שקל בהטבת מס ועוד 4,863 שקל ללא הטבת מס), ותקרת ההפקדה המזכה בהטבת מס (הטבת זיכוי או ניכוי) היא 38,412 שקל (או 37,248 שקל אם העמית רכש ביטוח אובדן כושר עבודה וכבר קיבל הטבת מס בגינו). להלן הפירוט: על הכנסות של עד 116,400 שקל, עצמאי שהוא "עמית מוטב" יכול להפקיד עד 16.5% (19,200 שקל) וליהנות מהטבת מס. על הכנסה של 116,400 שקל ועד לתקרה של 232,800 שקל הוא רשאי להפקיד עד 16.5% מהשכר (עד 19,200 שקל) בהטבת מס. כדי ליהנות מהטבות המס על רובד ההכנסה השני עליו להפקיד 4,863 שקל נוספים ללא הטבת מס.
-
כן, ניתן לעבור בין מסלולים ואף בין חברות מנהלות ללא תשלום מס.
-
שני המוצרים הם סוג של קופת גמל, אך בעלי מאפיינים שונים לחלוטין. קופת גמל לחיסכון היא מוצר חיסכון פנסיוני שמיועד לקצבה, בעוד שקופת גמל להשקעה היא קופת גמל שמיועדת לתשלום סכום הוני ולמעשה מאפשרת חיסכון נזיל(2) לכל מטרה. מקופת גמל לחיסכון ניתן לפדות כספים כקצבה וכן ניתן לפדות ממנה, בכפוף לדין, סכומים חד פעמיים (במסגרת היוון קצבה) – בתנאי שהחוסך הגיע לגיל הפרישה וזכאי לקצבה מינימלית שגובהה מתעדכן מעת לעת(3) בקופת גמל להשקעה ניתן למשוך את הכספים בכל זמן, תוך תשלום מס רווחי הון(4). בקופת גמל לחיסכון אין מגבלה על גובה ההפקדות השנתיות (המגבלה היא על גובה הטבת המס ולא על סכום ההפקדה)(1), בשונה מקופת גמל להשקעה, שבה מותר להפקיד בכל שנה עד תקרה קבועה(5).
-
- אפשרות ליהנות מהטבות מס על הפקדה לחיסכון פנסיוני בכפוף לדין.
- אפשרות בחירה בין מגוון רחב של חברות מנהלות, לרבות חברות שאינן מנהלות מוצרים פנסיוניים אחרים.
- אפשרות בחירה בין מגוון רחב של מסלולי השקעה.
- שקיפות – התשואות וממוצע דמי הניהול מתפרסמים באופן שוטף באתר גמל-נט של רשות שוק ההון, הביטוח והחיסכון.
- אפשרות לניוד הכספים מקופה לקופה וממסלול למסלול, ללא אירוע מס.
- כל אדם יכול להצטרף לקופת גמל – בשונה מחלק מהמוצרים הפנסיוניים האחרים, הכוללים מרכיב ביטוחי ולכן עשויים לדחות קבלת מבוטח בשל מצבו הבריאותי.
- ניתן לפצל את ההפקדות הפנסיונית בין קופת גמל למוצרים פנסיוניים אחרים.
-
ניתן להצטרף לקופת גמל של אנליסט באופן מקוון בלינק הבא.
לחלופין, ניתן להוריד את טפסי ההצטרפות מהאתר בלינק הבא. למלא אותם ולשלוח לאנליסט במייל: gemel@analyst.co.il או בדואר: מגדל אלרוב, שד' רוטשילד 46, תל-אביב, 6688312, בצירוף צילום תעודת זהות.
אפשרויות ההפקדה לעצמאי או לשכיר המבצע הפקדות באופן עצמאי בנוסף להפקדות דרך המעסיק יפורטו בהודעת ההצטרפות שתישלח לאחר קבלת הטפסים. את הוראת מינוי המוטבים המצורפת לטופס ההצטרפות יש לשלוח למשרדי אנליסט בדואר או במסירה אישית, כמסמך מקור. ניתן לבצע את התהליך ישירות או בסיוע סוכן הביטוח.
על עובד שכיר להודיע גם למעסיק בתחילת עבודתו באיזה מוצר חיסכון פנסיוני ירצה לחסוך ולמלא את המסמכים הדרושים להצטרפות. אפשרויות ההפקדה העומדות בפני המעסיק יפורטו במכתב ההצטרפות שיישלח אליו באופן ישיר לאחר קבלת הטפסים. -
צו ההרחבה בעניין פנסיה חובה לשכירים, שנכנס לתוקף ב-2008 (כפי שחל היום), מחייב מעסיקים להפריש כספים לחיסכון פנסיוני לכל עובד שכיר (מגיל 21 לגברים ומגיל 20 לנשים), לפי החלוקה הבאה: 6% מהשכר על חשבון העובד, 6.5% על חשבון המעסיק לרכיב תגמולים ועוד 6% על חשבון המעסיק לרכיב פיצויים – סה"כ 18.5% מהשכר. אלה ההפרשות המינימליות, אך העובד זכאי להגדיל את ההפרשה משכרו עד 7% והמעסיק יכול להגדיל את ההפרשה לתגמולים ל-7.5% ולפיצויים עד 8.33% (עד לתקרה).
גם על עצמאים חלה חובה בחוק להפקיד לחיסכון פנסיוני החל מ-2017, בשיעורים הבאים בכל שנת מס: על הכנסה שנתית המהווה עד חצי מהשכר הממוצע במשק יש להפקיד 4.45% מההכנסה. על יתרת ההכנסה ועד הכנסה בגובה השכר השנתי הממוצע במשק עליהם להפקיד 12.55% מהכנסה. עצמאים רשאים, אך לא חייבים, להפקיד לביטוח פנסיוני סכומים גבוהים יותר. שיעורי ההפקדה מתייחסים להכנסה לאחר הניכויים המותרים ולפני הניכויים בגין הפקדות לקרן השתלמות ולביטוח פנסיוני. בסה"כ, עצמאים יכולים להפקיד עד 16.5% מההכנסה החודשית (עד לתקרה) וליהנות מהטבת מס בדרך של ניכוי מס או זיכוי מס. -
הפקדות לקופות גמל נהנות מהטבות בתשלומי מס הכנסה (בדרך של ניכוי או זיכוי) עד לתקרות המוגדרות בחוק, ומשיכת הכספים כקצבה עשויה להיות פטורה ממס רווחי הון כפוף להוראות ההסדר התחיקתי(1). ככלל משיכת כספים (קצבתיים) מקופת הגמל שלא על דרך קצבה ושלא בהתאם לקריטריונים הקבועים בדין, חייבת במס של 35%, אלא אם אישר פקיד שומה אחרת. בעניין זה, חוסך מעל גיל 60 שעומד בקריטריונים המאפשרים לו להוון את הקצבה על פי הדין וככל שהכספים שנצברו חוסים תחת ההגדרה "קצבה מוכרת", ינוכה מס רווח ההון בשיעור של 15% מהרווחים הנומינליים (לפני אינפלציה), במקום 25% על הרווחים הריאליים (בניכוי האינפלציה), שהוא מס רווחי הון שחל על רוב הנכסים.
-
ככלל, קופת גמל לחיסכון (הפקדות לאחר 2008) היא מוצר חיסכון פנסיוני בו הכספים מיועדים למשיכה כקצבה לאחר הפרישה לגמלאות. לפיכך משיכת הכספים (רכיב תגמולים) שלא על דרך קצבה תגרור ככלל תשלום מס של 35%, זאת אלא אם מדובר במשיכה שהותרה בדין או אם פקיד השומה הורה אחרת. ישנם חריגים שקבועים בדין שמאפשרים לבצע משיכות הוניות של הכספים או חלקם ללא חיוב במס – לדוגמה – לצורך מימון הוצאות רפואיות גבוהות, במקרי נכות, לעצמאי שסגר את העסק או הפסיק לעסוק במשלח היד שלו, לבעלי הכנסות נמוכות ועוד. כמו כן, שכיר העוזב את מקום העבודה רשאי למשוך את כספי הפיצויים שהופקדו לקופה או חלקם, בכפוף לתנאים מסוימים, כגון קיום רצף הפקדות לקופה, הצגת מכתב סיום עבודה מהמעסיק ותנאים נוספים. חישוב המס על הכספים נערך בהתאם לנתוני ההכנסות כפי שדווחו על ידי המעסיק לרשויות המס בטופס 161 (הודעת מעסיק על פרישה מהעבודה).
בנוסף ובהתאם לתיקון 190, עמית שעבר את גיל 60, זכאי לקצבה מינימלית של 5,012שקל (נכון לשנת 2024), ועמד בכללים של רשות המיסים בעניין, יוכל להוון את ה"קצבה המוכרת" ככל שישנה בחשבונו במס של 15% נומינלי. -
קופת גמל לחיסכון היא קופה שמאפשרת לחסוך לקצבה אך אינה משלמת את הקצבה באופן ישיר. כדי למשוך כספים שנצברו בקופת גמל לחיסכון כקצבה, יש להעביר אותם לקופת גמל המשלמת קצבה (קרן פנסיה). בנסיבות מסוימות מכיר הדין באפשרות החוסך למשוך את הכספים באופן הוני, כמו כן באפשרות החוסך להוון את הקצבה בכפוף לכך שזכאי החוסך לקצבה מינימלית של 5,012 ש"ח (נכון ל-2024). בהקשר זה ובהתאם לתיקון 190 לפקודת מס הכנסה, חוסך שרשאי להוון את קצבתו ("קצבה מוכרת") ועבר את גיל 60, יכול לפדות (להוון) את היתרה כסכום חד-פעמי ז"א בניכוי מס רווחי הון של 15% מהרווחים הנומינליים. ניתן לקבל פטור חלקי ממס או שיעור מס שונה בכפוף להצגת אישור מפקיד השומה.
אין במידע על תשואות שהושגו בעבר כדי להצביע על תשואות שתושגנה בעתיד. אין באמור משום התחייבות להשגת תשואה כלשהי. המידע האמור בכתבה זו נועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ולא מהווה מידע מלא וממצה. אנליסט לא תהא אחראית לכל נזק, ישיר או עקיף, שייגרם, אם ייגרם, לקורא ו/או למי מטעמו כתוצאה מהסתמכות על האמור בכתבה זו וכי העושה שימוש במידע כאמור, עושה זאת על דעתו ועל אחריותו בלבד. ט.ל.ח.
היקף הנכסים והתשואות נלקחו ממאגרי החברה. לחברה זיקה למוצריה המנוהלים והמשווקים על ידה. אין לראות באמור משום ייעוץ או שיווק השקעות וכן אין לראות באמור משום ייעוץ או שיווק פנסיוני.
אנליסט מחזיק בהיתר עיסקא הניתן על ידי מכון כתר לכלכלה עפ"י התורה – בנשיאות הגרז"נ גולדברג שליט"א.